YouTube kanalı nasıl gizlenir veya silinir


Birçok kullanıcı YouTube kanalının nasıl gizleneceğini veya silineceğini merak ediyor. Bu soruların cevabını aşağıdaki yazımızda yanıtladık.

Hepimiz YouTube'a aşinayız, ayrıca orada kanalınızı açabileceğiniz, farklı içerik türleri yükleyebileceğiniz, diğer kullanıcıları takip edebileceğiniz, para kazanabileceğiniz ve daha birçok olasılık gibi gerçeklerin de farkındayız. Hepimizin bilmediği şey, kanalınızı YouTube'da gizleyebileceğiniz veya tamamen kaldırabileceğinizdir.

Kanalı YouTube'da gizle

YouTube'deki kanalınızı gizlemek istiyorsanız, bu geçici bir işlemdir ve bu işlemi tersine çevirme olanağına sahipsiniz. Bu seçeneği açmak, kanalınızı ve videolar, yorumlar, beğeniler, aboneler ve abonelikler gibi içeriklerini gizli hale getirecektir. Yani, yorumlarınıza verilen yanıtların yanı sıra yorumlarınızın da kaldırılacağı anlamına gelir. Diğer veriler özel olarak orada kalacaktır.

Yani, kanalı gizlemek istediğinizde, prosedür böyle ilerliyor. YouTube'u açın ve gizlemek üzere olduğunuz hesapla oturum açın. Şimdi, Ayarlar menüsüne gidin ve sol tarafa yerleştirilmesi gereken Gelişmiş Ayarlar başlığını arayın. Açtığınızda, sonraki hedefiniz Kanalı sil seçeneğidir. Ayrıca, kullanıcı adınızı ve şifrenizi tekrar yazmanız istenebilir.

Bunu yaptığınızda, kanal ile ne yapmak istediğinizle ilgili konuların olduğu sayfaya ulaşacaksınız. Kanalı gizlemenizi veya içeriği kanaldan gizlemenizi sağlayan seçenekleri seçmelisiniz. Ardından, kanalınızdaki içeriğin hangilerinin gizleneceğini göz önünde bulundurarak seçebileceğiniz kutuları göreceksiniz.

Bunu yaptıysanız, Kanalımı gizle seçeneğine tıklayın. Geri almak için, her zaman kanalınızı yeniden etkinleştirebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Kanalı sil

YouTube'da sahip olduğunuz kanalı silmek istiyorsanız, birkaç şeyi bilmelisiniz. YouTube kanalı silindikten sonra geri getirilemez ve tüm verileriniz de kalıcı olarak silinir. Tüm veriler, bütün videolar, mesajlar, oynatma listeleri, yorumlar ve geçmiş anlamına gelir. Ancak, kanalınızı tamamen kaldırmaya karar verdiyseniz, izlemeniz gereken adımlar vardır.

Öncelikle, silinecek kanalın ayrıntılarıyla YouTube'da oturum açın ve ardından Ayarlar menüsüne gidin. Orada, Hesap Ayarları seçeneğini açın ve Kanalın adına ilerleyin. Üzerine dokunun ve ardından Gelişmiş seçeneğini bulun ve tıklayın. Aşağı kaydırın ve Kanalı sil seçeneğini açın. İçeriği sil olarak da adlandırılabilir. Bu adımda kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazmanız istenebilir.

Şimdi, kanala yerleştirilen içeriği kaldırmanızı sağlayan seçeneği göreceksiniz. Onu seçin ve ardından onay kutularını da seçin. Son aşama  cc  , kanal silme seçeneğini belirlemektir. Üzerine tıkladığınızda kanalınız kalıcı olarak kaldırılacaktır.

Gizleme ve silme seçenekleri arasındaki farklar

YouTube'da kanalınızı sildiğinizde, artık geri alma imkanı kalmaz. Kanalınızın URL'si ve adı, arama seçeneği kullanılarak bulunamayacak ve tüm içerik kalıcı olarak silinecektir.

Kanalı gizlediğinizde, onu yalnızca gizli yaparsınız, ancak yorumlar ve yanıtlar kalıcı olarak silinir.

Temel fark, kanalınızı daha önce gizlemek zorunda kaldıktan sonra geri alabilmenizdir, ancak silindikten sonra kanalınızı geri almak imkansızdır.


Yazarın Diğer Yazıları

Önceki

Samsung, Galaxy Tab S6 İçin One UI 2.5 Güncellemesini Yayınlıyor

Sonraki

Yorucu bir günün ardından izlenecek 15 rahatlatıcı film

Yorumlar

Bu içerik ile ilgili hiç yorum yazılmamış. İlk yorum yapan sen ol.


Yorum Yazın

Teknoloji Bültenimize Abone Olun!

Teknoloji ile ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için bültenimize abone olun. Sitemiz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) uygun olarak üye bilgilerini gizli tutar ve hiçbir zaman izinsiz gönderim yapmaz.