İCloud'u kullanarak tüm kişilerinizi bir iPhone'dan diğerine aktarma


Kişileri bir iPhone'dan diğerine aktarmanın en sorunsuz yolu, telefonları bir cep telefonu mağazasına getirmek ve masanın arkasındaki kişiden bunu sizin için yapmasını istemektir.

Ancak bu yaklaşım güvenilir olmakla birlikte zaman alıcıdır. Ayrıca, iPhone kişilerinizi kendiniz de aktarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken iCloud hesabınızı kullanmak.

Her şeyden önce, cihazınızı sık sık yedeklediğinizden emin olmalısınız. Yedeklemeleriniz varsa, kayıp bir telefon, kayıp kişiler (veya resimler, mesajlar, takvimler ve daha fazlası) anlamına gelmez.

Kişileri iPhone'lar arasında iki şekilde nasıl aktaracağınız aşağıda açıklanmıştır.

İCloud senkronizasyonunu kullanarak iPhone kişileri yeni bir iPhone'a nasıl aktarılır?

Hem eski iPhone'unuz hem de yeni telefonunuz varsa ve her ikisi de çalışıyorsa, kişileri yeni telefona yüklemek kolaydır. Bunu yaparken sabit bir Wi-Fi ağına sahip bir yerde olduğunuzdan emin olun.

1. Her iki telefonu da Wi-Fi ağına bağlayın ve her ikisinde de aynı Apple Kimliği hesabıyla oturum açın.

2. Eski telefonda, Ayarlar uygulamasını açın, ardından Apple Kimliği profilinize (Ayarlar sayfasının üst kısmında adınız ve resminiz) dokunun.

İCloud senkronizasyonunu kullanarak <a href='/iphone/'>iPhone</a> kişileri yeni bir iPhone'a nasıl aktarılır?

3. iCloud sekmesine dokunun.

4. Kişiler'e dokunun ve açılır pencerede "iPhone'unuzdaki mevcut yerel kişilerle ne yapmak istersiniz?" göründüğünde, "Birleştir" i seçin.

Geçiş düğmesi zaten açıksa kişileriniz zaten iCloud'a kaydedilmiştir ve Apple Kimliğinize bağlı herhangi bir cihazda görünmeleri gerekir.

5. Şimdi yeni telefondaki kişiler penceresini açın ve yenilemek için aşağı sürükleyin; kişiler hızlı görünmelidir.

İCloud yedeklemesini kullanarak iPhone kişileri yeni bir iPhone'a nasıl aktarılır?

İCloud senkronizasyonu çalışmadıysa veya eski telefonunuz artık yanınızda değilse (veya düzgün çalışmıyorsa), kişi bilgilerini yeni bir iPhone'a yüklemek için iCloud hesabınıza yedeklenmiş kişileri kullanabilirsiniz.

Ancak bunu yapmak için önceden yedeklemeniz gerekir.

Kayıt için, bu yöntem aynı zamanda eski telefon çalıştırılabilir durumdaysa ve tam yanınızdaysa iyi çalışır.

1. Yeni iPhone'u açın ve bir Wi-Fi ağına katılma adımlarını izleyin.

2. Eski telefonunuzla kullandığınız aynı e-posta ve parolayı kullanarak Apple Kimliğinizde oturum açın.

3. "Uygulamalar ve Veriler" ekranı yüklendiğinde, "iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle" ye dokunun.

4. En son yedeklemeyi seçin ve kişileriniz - yedeklemedeki diğer her şeyle birlikte - otomatik olarak yeni telefonunuza yüklenecektir.

Daha yeni bir telefonu zaten kurduysanız veya yeni bir iPhone değilse, telefondaki tüm verileri silebileceğinizi ve ardından bir iCloud yedeklemesi kullanarak geri yükleyebileceğinizi unutmayın.

Hangi şekilde yaparsanız yapın, telefona yüklemek için başka bir yedeğiniz olmadığı sürece geri alınamaz.


Yazarın Diğer Yazıları

Önceki

iPhone 11 Serisinde Aramaları Otomatik Yanıtlama Nasıl Açılır ve Kapatılır?

Sonraki

Hollywood'un En Çok Hasılat Yapan Kel Aktörleri

Yorumlar

Bu içerik ile ilgili hiç yorum yazılmamış. İlk yorum yapan sen ol.


Yorum Yazın

Teknoloji Bültenimize Abone Olun!

Teknoloji ile ilgili son gelişmelerden anında haberdar olmak için bültenimize abone olun. Sitemiz, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'na (KVKK) uygun olarak üye bilgilerini gizli tutar ve hiçbir zaman izinsiz gönderim yapmaz.